20210522 Logo HCP voor LGC basis V220210522 Logo VQ LGC center V6 blauwe tekst


20201214 Logo HCP Cirkel Blauw Oranje Nieuw def3

Andere belanghebbende partijen zijn Stichting Leefstijl Gezondheidszorg, zorgverzekeraars en inkomens- en ziektewet verzekeraars, arbodiensten, UWV, vakbonden en gemeenten.

Zorgverzekeraars; de preventie en individuele begeleiding die werknemers krijgen resulteert in een individueel VQ-adviesrapport. Samen met de werknemer wordt bekeken wat er via de zorgverzekering (per werknemer verschillend) vergoedt kan worden en wat door de werknemer of werkgever dient te worden betaald.

Overige verzekeraars; Human Capital Performance zorgt voor vitalere werknemers en daardoor kan een gunstig tarief ontstaan bij bijvoorbeeld de ziektewetverzekeraar.

Arbodiensten; door de toepassing van HCP is de verwachting dat het ziekteverzuim bij de werkgever zal afnemen. Dat biedt de betrokken arbodiensten een voordeel, net als de werkgever overigens.

Vakbonden; Human Capital Performance is een uitstekende secundaire voorwaarde voor werknemers. Voor vakbonden wellicht een signaal om dit per branche te realiseren in een CAO. Tenslotte is preventie van het grootste belang om ziekteverzuim te voorkomen.

Gemeenten; lokale overheden, maar ook de landelijke overheid is gebaat bij de realisatie van Leefstijl Gezondheid Centra. Deze centra bieden werkgelegenheid en kunnen t.z.t. ook uitgebreid worden naar de zorgconsumenten binnen de gemeente van toepassing.

Stichting IGZ Plus | Leefstijl Gezondheidszorg; deze stichting heeft het rapport “Realisatie Leefstijl Gezondheidszorg 2020-2040’ gepubliceerd en door het opzetten van VQ Leefstijl Gezondheid Centra worden eerste stappen gezet voor een volledige uitrol van het rapport in Nederland.

Het rapport kunt u downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken

20210314 LGZ Perspectief download rapport pexels-photo-2893687 toekomst banner v1