20210522 Logo HCP voor LGC basis V220210522 Logo VQ LGC center V6 blauwe tekst


20201214 Logo HCP Cirkel Blauw Oranje Nieuw def3

De invloed van leefstijl en vitaliteit op uw gezondheid
Leefstijl en vitaliteit worden steeds meer erkend als beïnvloedende factor van onze gezondheid. De coronacrisis is voor veel professionals hét signaal dat onze leefstijl (en dus ons gedrag) anders moet. Denk bijvoorbeeld aan suikerziekte of obesitas. Een goede vitaliteit zou voor elk Nederlander moeten gelden en dat kan ook.

Vitaliteit Groep Nederland heeft jaren geleden al ontdekt dat een goede vitaliteit de basis is voor de gezondheid van elke Nederlander. In 2016 ontstond het VitaliteitQuotiënt als (intake) instrument voor professionals die met mensen werken, zoals in de gezondheidszorg of op sociaal-maatschappelijk gebied.

VitaliteitQuotiënt (VQ) | Uniek meetinstrument
Het VitaliteitQuotiënt is een persoonlijke indicatie van de algehele vitaliteit (en dus weerbaarheid) van iemand. Het VitaliteitQuotiënt is gebaseerd op zowel mentale als fysieke vitaliteit, alsook op de omgeving (omstandigheden), zoals werk- en woon-, sociale, maatschappelijke, financiële en juridische situatie.

20210404 Beeldmerk VQ basis HCP origineel blauw MFO TEST1

Het VitaliteitQuotiënt komt tot stand na het beantwoorden van een digitale vragenlijst gevolgd door een vraaggesprek (intake) van 50 minuten met één van onze VQ Experts. Tijdens dit vraaggesprek wordt doorgevraagd op (enkele) antwoorden. De VQ Expert geeft een gedegen advies voor begeleiding of behandeling om vitaliteit te verbeteren of in stand te houden. De resultaten en het advies worden verwerkt in een uitgebreide rapportage. Bij de Human Capital Performance diensten wordt het VQ collectief toegepast.